Skyddsjakt på varg i Jämtland

Börtnan (JJ) Länsstyrelsen har gett Tåssåsens sameby tillstånd till skyddsjakt efter en varg i trakten av Börtnan, skriver Länsstyrelsen i Jämtland i ett pressmeddelande.

I det aktuella området har Länsstyrelsen dokumenterat ett flertal vargdödade renar och bedömer att om vargen finns kvar i området kommer den att orsaka en betydande störning för samebyns renskötsel.

Länsstyrelsen har tidigare gett Tassåsens sameby skyddsjakttillstånd på varg nu i höst men spårningsförhållandena var dåliga på grund av bristande spårsnö. Nu har ny snö kommit och därför ville Samebyn få förlängt skyddsjakten. Skyddsjakten får pågå fram till och med den 30 november.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser