Skyddsjakt på varg i Jämtland

Börtnan (JJ) Länsstyrelsen har gett Tåssåsens sameby tillstånd till skyddsjakt efter en varg i trakten av Börtnan, skriver Länsstyrelsen i Jämtland i ett pressmeddelande.

I det aktuella området har Länsstyrelsen dokumenterat ett flertal vargdödade renar och bedömer att om vargen finns kvar i området kommer den att orsaka en betydande störning för samebyns renskötsel.

Länsstyrelsen har tidigare gett Tassåsens sameby skyddsjakttillstånd på varg nu i höst men spårningsförhållandena var dåliga på grund av bristande spårsnö. Nu har ny snö kommit och därför ville Samebyn få förlängt skyddsjakten. Skyddsjakten får pågå fram till och med den 30 november.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser