Skyddsjakt på varg

Värmland(JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun. Orsaken är att flera vargangrepp har inträffat i ett begränsat område i kommunen, bland annat har vargen tagit sig in i fårhagar trots godkända rovdjursavisande stängsel.

Det var i går som länsstyrelsen tog beslutet om skyddsjakt. Länsstyrelsen tror att angreppen i hagarna gjorts av samma individ. Man tror också att ytterligare angrepp kan förväntas i den drabbade besättningen, eller att liknande skador inträffar i närområdet.

Länsstyrelsens bedömer att det inte är rimligt att förvänta sig att djurägare i det berörda området ska hinna med att utföra förebyggande åtgärder innan djuren tas in för säsongen. 
Jakten är strikt reglerad. Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser