Skyddsjakt på varg

Värmland(JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun. Orsaken är att flera vargangrepp har inträffat i ett begränsat område i kommunen, bland annat har vargen tagit sig in i fårhagar trots godkända rovdjursavisande stängsel.

Det var i går som länsstyrelsen tog beslutet om skyddsjakt. Länsstyrelsen tror att angreppen i hagarna gjorts av samma individ. Man tror också att ytterligare angrepp kan förväntas i den drabbade besättningen, eller att liknande skador inträffar i närområdet.

Länsstyrelsens bedömer att det inte är rimligt att förvänta sig att djurägare i det berörda området ska hinna med att utföra förebyggande åtgärder innan djuren tas in för säsongen. 
Jakten är strikt reglerad. Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser