Skyddsjakt på skarv

Norrköping(JJ) Länsstyrelsen har beviljat skyddsjakt på storskarv i Glan. Det får fällas högst 20 storskarvar i sjön.

Det är Glans Fiskevårdsförening som beviljats skyddsjakt från mitten av augusti och som längst året ut. Syftet är att förhindra nyetableringar i området.

Även yrkesfiskare som fiskar i sjön får tillstånd för skyddsjakt på skarv som befinner sig nära fiskeredskap. Syftet är att förebygga skador och högst 20 storskvarar får fällas.
Det här rapporterar Norrköpings Tidningar/nt.se.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser