Skyddsjakt på Kruppa fäbod

Två björnar får skjutas under skyddsjakt på Kruppa fäbod i Dalarna. Jakten pågår just nu.

Orsa(JJ) Nautvårdsverket har idag beviljat skyddsjakt på två björnar som den senaste tiden slagit får på Kruppa fäbodar utanför Orsa.
Tillståndet gäller från 5/7-26/7 och det får endast skjutas en björn i taget. Endast av länsstyrelsens utnämnda jägare får deltaga i skyddsjakten och i villkoren står det att björnarna får endast skjutas i anslutning till fäbodvallen.
– Nu måste de lyckas skjuta någon björn de här jägarna så vi kan ha våra djur på fäbodvallen i lugn och ro, säger fårägaren Olof Sjieldrup till JJ.Fortsätter det här så blir läget ohållbart menar han. Mina djur behöver lugn och ro.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser