Skyddsjakt på kronhjort i Uppsala län

Uppsala (JJ) Länsstyrelsen i Uppsala har beslutat om skyddsjakt på 15 kronhjortar vid Kiplingebergs gods i Uppsala län.

Skyddsjakten får bedrivas från och med 29 oktober till och med den första december och högst 15 kronhjortar får fällas, uppger länsstyrelsen i Uppsala i ett beslut. Skyddsjakten ska bedrivas i anslutning till skadedrabbade områden på godset.

Markägaren beskriver för länsstyrelsen att han haft den överlägset tätaste koncentrationen av kronhjort i Uppsala med som högst 100 hjortar på egendomen.

Länsstyrelsen skriver att ansökan om skyddsjakt beviljas på ett begränsat antal djur under en begränsad tid för att förhindra allvarlig skada på skog, men säger att den kommer att arbeta för att hitta en långsiktig och effektiv förvaltning av kronhjortarna i området, rapporterar ATL.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser