Skyddsjakt på kråkor

Höganäs(JJ) Det får bedrivas skyddsjakt på kråkor och skator kring gårdar i kommuner som har rapphönor. Det har länsstyrelsen beslutat.

Skyddsjakten får pågår till och med den 30 april. Framförallt är det problem med kråkor som plundrar rapphönornas bon.
– Jägarna är överlag inte så intresserade av att lägga krut på detta. Därför måste man ansöka om lite extra tid för jakten, för att kunna få en mer normal balans, säger en anonym jägare till Landskrona Posten.

Skånes ornitologiska förening är emot skyddsjakten. Föreningens ordförande Staffan Åkeby säger till Landskrona Posten att den allmänna jakttiden räcker mycket väl.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser