Skyddsjakt på gås i Falun

Falund (JJ) Falu kommun har beslutat om skyddsjakt på kanadagäss på Roxnäs udde.

Tidigare i år har kommunen bedrivit skyddsjakt på både grävling och bäver Trafik- och fritidsförvaltningen har ansökt, och fått tillstånd, att skjuta kanadagäss på Roxnäs udde.

Orsaken till ansökan är att kanadagässen uppträder i ett stort antal på udden, vilket innebär att de genom avföring skapar olägenheter för badgäster och att smittrisk föreligger.  

Skyddsjakten får ske under perioden 24 juni till 31 august, skriver Falu Kuriren.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser