Skyddsjakt på bäver i Lysekil

Lysekil (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland har tag beslut om skyddsjakt på två bävrar som orsakat översvämningar i ett par transporttunnlarna för vatten på Preemraf i Lysekil.

Beslutet gäller till och med den 30 september och innebär att de två bävrarna får       avlivas så fort som möjligt. De senaste veckorna har vattennivån i det aktuella bäverdämmet försiktigt sänkts, något som lett till ökat merarbete på Preemraf. En skyddsjägare har utsetts för att skjuta de två bävrarna.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser