Skyddsjakt på ännu en oskygg varg

Torsby (JJ) Än en gång har Länsstyrelsen i Värmlands län fattat beslut på eget initiativ om skyddsjakt på en oskygg varg som inte går att skrämma i väg.

I lördags fattade Länsstyrelsen beslut om skyddsjakt på en varg i Sörmark, Torsby kommun, som rört sig kring bebyggelsen under vintern. På den senaste tiden har den upprepade gånger observerats på mycket nära håll och varit svår att skrämma bort.

Länsstyrelsens bedömning är att det finns skälig grund för skyddsjakt enligt lagstiftningen och att det är den lämpligaste åtgärden eftersom vargen inte gått att skrämma bort. Vid de senaste tillfällena har vargen inte låtits sig skrämmas utan har i stället visat ett kontaktsökande beteende. Vargen är sannolikt en ung varg från Kertoreviret som under den senaste tiden utvecklat ett oönskat beteende.

Skyddsjakten ska ske i enlighet med de villkor som anges beslutet. Skyddsjakten är tillåten under perioden från och med den 23 maj 2015 till och med den 21 juni 2015, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

I söndags kunde en skabbangripen varg fällas i Kils kommun. Den vargen var också oskygg och upprepade skrämselinsatser var verkningslösa.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Annonser