Skyddsjakt på 50 gäss i Nacka

Nacka (JJ) Nackas viltvårdare får i år skjuta 50 gäss. De stora insatserna sätts in vid badplatser, och framför allt Nyckelviken.

Förra året avsköt viltvårdarna 37 gäss vid badplatser och allmänna gräsytor i Nacka kommun, där de vitkindade gässens spillning kan bli en sanitär olägenhet för rekreationssugna kommuninvånare.

Stockholms ornitologiska förening tycker däremot att ansökan i sin nuvarande utformning ska avslås, bland annat för att skyddsjakten inte ska innefatta hela kommunen, utan i ansökan definieras mer exakt.

Länsstyrelsens restriktioner är att endast en gås får fällas per gång, och för att få avskjuta en ny måste det ha gått fyra timmar. Jakten ska också ske under tidpunkter då inte allmänheten störs.

Enligt länsstyrelsens beslut får skyddsjakten pågå fram till 30 april och sedan mellan juli och oktober.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser