Skyddsjakt på 20 dovhjort

Åtvidaberg (JJ) Länsstyrelsen i Östergötland har gett tillstånd till skyddsjakt på 20 dovhjortskalvar.

En markägare utanför Åtvidaberg får lov att fälla 20 dovkalvar. fram till den 1 oktober.(Foto: Roger C Åström)

Område där jakten får bedrivas är på cirka 200 hektar norr om Åtvidaberg. Skyddsjakten får pågå fram till den 1 oktober för att förhindra skada på gröda.

Jakten får endast bedrivas som så kallad smyg- och vaktjakt och i första hand ska andra åtgärder vidtas för att hålla djuren borta. Under föregående år sköts 24 hjortar på samma område under ordinarie jakt, rapporterar Östgöta Correspondenten.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser