Skyddsjägare sköt inkräktare i foten

Kungsbacka (JJ) En skyddsjägare kände sig hotad när berusade ungdomar körde in på gården för att göra upp med en familjemedlem. Nu åtalas han för grov misshandel sedan han skjutit en av ungdomarna i foten.

Skyddsjägaren sköt angriparen med en Ruger i kaliber 223 Rem. Foto: Polisen.

Skyddsjägaren som är i 35-årsåldern har berättat i polisförhör att han kände sig hotad och handlat i nödvärn då han fruktade för sin familj. Händelsen inträffade för två år sedan och nu väcks åtal mot mannen.

Mitt i natten en vardag rullade en bil utan registreringsskyltar upp på familjens gård i en by söder om Kungsbacka. Fyra berusade ungdomar med en chaufför.

Skyddsjägaren hade just varit ute och vittjat sina grävlingfällor när ungdomarna dök upp. Två av ungdomarna klev ur bilen, den ena så berusad att han lade sig ner på gårdsplanen, skriver tidningen Norra Halland.

Den andre var mer påstridig och efter varningsskott slutade det med att ynglingen träffades av ett skott i foten.

Skyddsjägaren sköt med en Ruger i kaliber 223 Rem. Han misstänks nu för grov misshandel och vållande till kroppsskada.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser