Skyddsjägare sköt inkräktare i foten

Kungsbacka (JJ) En skyddsjägare kände sig hotad när berusade ungdomar körde in på gården för att göra upp med en familjemedlem. Nu åtalas han för grov misshandel sedan han skjutit en av ungdomarna i foten.

Skyddsjägaren sköt angriparen med en Ruger i kaliber 223 Rem. Foto: Polisen.

Skyddsjägaren som är i 35-årsåldern har berättat i polisförhör att han kände sig hotad och handlat i nödvärn då han fruktade för sin familj. Händelsen inträffade för två år sedan och nu väcks åtal mot mannen.

Mitt i natten en vardag rullade en bil utan registreringsskyltar upp på familjens gård i en by söder om Kungsbacka. Fyra berusade ungdomar med en chaufför.

Skyddsjägaren hade just varit ute och vittjat sina grävlingfällor när ungdomarna dök upp. Två av ungdomarna klev ur bilen, den ena så berusad att han lade sig ner på gårdsplanen, skriver tidningen Norra Halland.

Den andre var mer påstridig och efter varningsskott slutade det med att ynglingen träffades av ett skott i foten.

Skyddsjägaren sköt med en Ruger i kaliber 223 Rem. Han misstänks nu för grov misshandel och vållande till kroppsskada.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser