Skyddsjägare förlorar licenserna efter måsjakt

Gotland (JJ) En kommunal skyddsjägare har blivit fråntagen sina vapenlicenser efter en incident som inträffade i maj i samband med måsjakt.

Barometern berättar att mannen var ut på måsjakt i närheten av en pågående konsert. Polisen fick larm om en svartklädd man med gevär med ljuddämpare, som ”tryckte sig mot en husvägg” inne på en skolgård.

Polisen trodde att det kunde röra sig om ett terrordåd och ryckte ut.

Nära att skjuta verkanseld

Polispatrullen beordrade mannen att lägga ifrån sig sitt vapen men han lydde inte omedelbart. Enligt Barometern var poliserna på platsen nära att skjuta verkanseld mot honom.

En omständighet som nämns är att mannen inte bar någon varselväst med texten ”Skyddsjägare”.

Skyddsjägarens vapenlicenser återkallades. Han överklagade till förvaltningsrätten, som nu går på polisens linje och återkallar mannens tillstånd att inneha vapen och ammunition.

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser