”Skrota älglicenserna”

Stockholm (JJ) Jan Hyttring, regeringens älgjaktsutredare, vill skrota dagens system med licenser och införa lokal förvaltning över stora områden.

Hyttring kommer från Värmland och har tidigare varit riksdagsman för centerpartiet. Han kommer att föreslå att dagens system med älglicenser skrotas och att man satsar på ett lokalt ansvar för älgstammen.
Utredaren anser att samtliga markägare måste delta i stora samverkansområden, minst 50 000 hektar. I Norrland kan samverkansområdena vara betydligt större. Älgjaktsutredningen presenteras i sin helhet till sommaren.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser