Skrämskott mot varg

Skattungbyn (JJ) I Kruppa fäbodar utanför Skattungbyn i norra Dalarna har fårägaren de senaste veckorna haft problem med vargattacker. Senast tvingades man skrämma bort en varg genom att skjuta skrämskott uppger SVT.

Den senaste veckan har fyra vargattacker skett mot fåren på Kruppa fäbod. Vid senaste attacken mot en fårtacka tvingades man skjuta varningsskott för att få vargen att avbryta attacken.  

I förra veckan blev ett tjugotal får dödade vid en av vargattackerna, och länsstyrelsen har under onsdagen varit på plats för att se vad man kan göra åt problemen.

5 kommentarer

 • Vad säger man
  Det är väl så vi ska få ha de enligt dom som bestämmer…..Men vargarna får inte finnas längre söderut….

 • VARG
  Det är väldigt mycke varg rubriker,det måste ju betyda att det finns för mycke varg..

 • varför varningsskott
  Oansvarig djur ägare som inte skjuter för att döda direkt.
  Har man djur har man också skyldighet att se till att dom inte lider!!!!

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser