Skrämselskott fick björnar att fly

Tallåsen (JJ) En björnhona med ungar dök i går kväll upp på en gård i Tallåsen. Skrämselskott fick avlossas för att björnarna skulle avvika.

Det var igår kväll vid halv tio tiden som en ägaren till en gård i Tallåsen upptäckte en björnhona med ungar. Eftersom det finns bisamhällen på gården kontaktades Polismyndigheten som utfärdade ett skottillstånd.

En granne med licens på ett jaktvapen sköt en skrämselskott som fick avsedd verkan. Björnfamlijen avvek från platsen.

Om björnarna kommer tillbaka kommer eventuellt Länsstyrelsen att kontaktas.

Detta rapporterar Helahalsingland.se

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser