Skrämselskott fick björnar att fly

Tallåsen (JJ) En björnhona med ungar dök i går kväll upp på en gård i Tallåsen. Skrämselskott fick avlossas för att björnarna skulle avvika.

Det var igår kväll vid halv tio tiden som en ägaren till en gård i Tallåsen upptäckte en björnhona med ungar. Eftersom det finns bisamhällen på gården kontaktades Polismyndigheten som utfärdade ett skottillstånd.

En granne med licens på ett jaktvapen sköt en skrämselskott som fick avsedd verkan. Björnfamlijen avvek från platsen.

Om björnarna kommer tillbaka kommer eventuellt Länsstyrelsen att kontaktas.

Detta rapporterar Helahalsingland.se

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser