Skottpengar på björn

Malå (JJ) Malå sameby erbjuder 3 000 kronor till de jägare som skjuter en björn inom samebyns område. Samebyns ordförande Lennart Stenberg hoppas på en stor avskjutning.

Björnjakten startar på lördag och i Västerbotten får 25 björnar skjutas varav 16 nedanför odlingsgränsen.  I år är åteljakt tillåten i Västerbotten. Åteljakten genomförs på försök i  Västerbotten och är kombinerad med krav på utbildning.
Den kommande utvärderingen ska hjälpa Naturvårdsverket i deras framtida beslut om åteljakt ska var tillåten eller inte.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser