Skoterjakt efter lodjur

Jokkmokk (JJ) Polisen i Jokkmokk rapporterar att det skett två skoterjakter efter lodjur den senaste tiden. Lodjuren förföljdes under lång tid innan de krossades under skotermattan.

Kommissarie Karl-Erik Bröst säger att djuren förföljts med skoter i flera mil, det ena djuret jagades under två dagar innan förövarna hann i kapp och dödade djuret.
Under den lagliga lodjursjakten som pågår under mars månad har ännu inget lodjur fällts i Norrbotten. Totalt fyra djur får fällas i länet med hjälp av skjutvapen eller i fälla.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser