Skoterjakt efter lodjur

Jokkmokk (JJ) Polisen i Jokkmokk rapporterar att det skett två skoterjakter efter lodjur den senaste tiden. Lodjuren förföljdes under lång tid innan de krossades under skotermattan.

Kommissarie Karl-Erik Bröst säger att djuren förföljts med skoter i flera mil, det ena djuret jagades under två dagar innan förövarna hann i kapp och dödade djuret.
Under den lagliga lodjursjakten som pågår under mars månad har ännu inget lodjur fällts i Norrbotten. Totalt fyra djur får fällas i länet med hjälp av skjutvapen eller i fälla.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser