Skoteråkare skrämde hel flock med rådjur

SANDVIKEN(JJ). En hel flock med rådjur blev vettskrämda sedan en skoteråkare körde rakt emot dem. Händelsen inträffade vid den plats där Torsten Wassberg i Ginborn matar rådjuren.

Eftersom rådjuren samlas vid utfodringen så har det även kommit att locka många besökare.
Men den dag när skoteråkaren körde emot rådjuren så hade besökarna åkt hem.
Torsten Wassberg berättar för Arbetarbladet att tre skotrar dök upp och en av dessa körde rakt in i flocken med rådjur. Detta skrämde naturligtvis djuren som sprang iväg åt olika håll, men då följde skotern efter och jagade djuren.
Wassberg är upprörd över tilltaget och konstaterar att händelsen gjort att många djur inte återvänt till utfodringsplatsen. 
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser