Skoteråkare hittade tjuvskjutna älgar

Piteå (JJ) Två skoteråkare från Piteå upptäckte blodspår på snön utanför Huvåsen, Långträsk. Spåren ledde fram till två tjuvskjutna älgar, varav den ena var en dräktig ko.

Polis larmades och en utredning om tjuvjakt inleddes redan på måndagskvällen, uppger FU-ledaren Ola Lundström vid kriminalpolisen i Piteå, till Piteå- Tidningen.
– Vi har inga gripna i nuläget, men man kan väl säga att vi hyser gott hopp om att lösa det här, konstaterar Lundström.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser