Sköt varningsskott mot varg!

I går avlossades fyra vargningsskott mot varg på en gårdstomt i Runhällen, Västmanland.

Skottens sköts för att skräma vargen från gårdstomten. Under någon veckas tid har två hundar dödats av varg i området. En gråhund i Möklinga och en tax i Huddunge. Dessutom är ytterligare en hund försvunnen i området.

Förra veckan fick en privatperson söka skydd på en altan sedan han blivit förföljd av en varg.  

6 kommentarer

 • hopplöst
  sluta skjut varnings skott. vargar ska inte vara vid husen o springa. skjut den istället.

 • 4?
  Varför behövdes det fyra skott? Stod vargeländet kvar efter första smällen är det något fel på den!!!

 • bra
  Respekt för personen som gjorde dessa. Vi kan tycka om varg eller inte eller om rovdjurslagen eller inte.. alla här varit rädd om at göra något för så kom polisen.. om ni förstår vad jag mener..

 • näh
  Hans, jag fattar inte alls vad du menar. Kan du inte skriva på engelska istället.

 • Katastrof!
  Detta är helt otroligt fantatiskt, när i hel***e ska detta få ett slut. För att dra det till syn yttersta gräns, människan och vargen är båda rovdjur, vi som människor får varken skydda oss eller egendom, och den där förbannade paragrafen kan ta sig nånstans, hade denna man skjutit för att freda sig själv eller sin egendom, så visst fasen hade vargkramardomare hittat kryphål som kan fälla den utsatte för jaktbrott, men vargen får ”försvara” sin ”egendom och mark” och är benägen att göra det till fullo, genom att attackera våra hundar och för nöjes tugga sönder dom i molekyler, skrämma folk och äta våra tamdjur, det är helt och hållet befängt, nu får de fanimig vara nog.. Kanske skulle bjuda in vargfan på kaffe nästa gång, han kan ju tydligen röra sig och är välkommen hur han vill i vårt samhälle.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser