Sköt varg i nödvärn

Letsbo (JJ) En varg sköts i fredags under en älgjakt utanför Letsbo, när vargen jagade en laika.

Händelsen inträffade på en älgjakt i Föne, norr om Letsbo i Hälsingland. En passkytt såg plötsligt hur en laika kom springandes genom passet med en varg i hasorna. Passkytten skrek för att avbryta angreppet, men eftersom vargen inte reagerade alls på skottet sköt passkytten vargen.

Vargen, en vuxen vargtik sköts i ett område där det finns ett relativt nybildat revir, Bondskogsreviret. Händelsen ses som klar Paragraf 28 och någon polisutredningen kommer inte påbörjas.

 

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser