Sköt tamt rådjur med pil

Göteborg (JJ) Rådjuret Doris har under flera års tid har blivit matad av många invånare i Surte norr om Göteborg. Men förra veckan fick vänskapen ett tragiskt slut, Doris hittades med en pil i huvudet.

Rådjuret avlivades och nu har polisen skickat pilen på DNA-analys i hopp om att hitta gärningsmannen, skriver GT. Misstankarna rör djurplågeri och brott mot jaktlagen.

 

Troligtvis har Doris skjutits med ett armborst, och ingen vet hur länge hon har fått gå omkring med pilen i huvudet.

— Jag har inte hört om något liknande överhuvudtaget. Det är svårt at välja ord för det här, men makabert är väl ett ord som man tänker på, säger kommissarie Geir Hogstad vid polisens utredningsenhet i Storgöteborg, till Sydsvenskan.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser