Sköt ormvråk två fick fängelse

Tingsrätten i Kristinehamn har dömt två ortsbor till ett halvt års fängelse vardera för att de skjutit en ormvråk.

En kvinnlig fågelskådare anmälde i augusti 2005 de bägge männen för tjuvjakt på en ormvråk, sedan hon på 900 meters avstånd sett hur männen skjutit en ormvråk från en bil.De båda männen dömdes för grovt jaktbrott nyligen av Kristinehamns tingsrätt till ett halvt års fängelse vardera mot sitt nekande. Tingsrätten ansåg att kvinnans berättelse var trovärdig. De båda männen var tidigare ostraffade.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser