Sköt mot vildsvin – fällde älg

Växjö (JJ) Jägaren som trodde att han sköt ett vildsvin men men fällde en älgkalv, åtalas vid Växjö tingsrätt för jaktbrott.

Misstaget inträffade i mitten av juni i trakten av Skruv i Lessebo kommun. Den nu åtalade mannen var gäst hos jakträttsinnehavaren och var den ende som hade vapen med sig.
Paret såg inget vilt under natten, men när det blev ljust tyckte man sig se en vildsvinsgalt. När jakträttsinnehavaren meddelade att det var en stor gris sköt jaktgästen.
När det båda kom fram till skottplatsen låg där en älgkalv som de drog till en dold plats och lät ligga. Efter ett par dagar kontaktades polisen. Eftersom det inte är tillåtet att skjuta älg i juni åtalas skytten för jaktbrott.

1 kommentar

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser