Sköt mot man på hundpromenad – jägare misstänkt

Ballingslöv (JJ) En man som var ute på promenad med sin hund i går förmiddag blev beskjuten. Händelsen inträffade utanför Ballingslöv i Skåne.

Enligt Polisens uppgifter till Skånska Dagbladet träffades mannen eller hunden aldrig av skottet, men en anmälan om grovt olaga hot samt framkallande av fara för annan har lämnats in.

Mannen som var ute med sin hund ska i samband med skottet fått geväret riktat mot sig och sin hund.

Kriminaltekniker har varit på plats för att säkra bevis och en förundersökningsledare har blivit utsedd.

Jaktjournalen har försökt nå förundersökningsledaren för ytterligare uppgifter kring den misstänkte jägaren, en man i 75-årsåldern.

Jaktvapnet är beslagtaget och mannen förhörd.

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser