Sköt mot man på hundpromenad – jägare misstänkt

Ballingslöv (JJ) En man som var ute på promenad med sin hund i går förmiddag blev beskjuten. Händelsen inträffade utanför Ballingslöv i Skåne.

Enligt Polisens uppgifter till Skånska Dagbladet träffades mannen eller hunden aldrig av skottet, men en anmälan om grovt olaga hot samt framkallande av fara för annan har lämnats in.

Mannen som var ute med sin hund ska i samband med skottet fått geväret riktat mot sig och sin hund.

Kriminaltekniker har varit på plats för att säkra bevis och en förundersökningsledare har blivit utsedd.

Jaktjournalen har försökt nå förundersökningsledaren för ytterligare uppgifter kring den misstänkte jägaren, en man i 75-årsåldern.

Jaktvapnet är beslagtaget och mannen förhörd.

AKTUELLT

Är förebyggande skyddsjakt laglig?

Jämtland (JJ) En principiellt viktigt ärende i rovdjursförvaltningen kommer nu upp i Kammarrätten. Frågan är om myndigheterna kan fatta beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte.

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser