Sköt mot grannhuset efter osämja

Mörrum (JJ) Strax efter midnatt small det till rejält. En kvinna boende i Mörrum hörde kort därpå hur hagel smattrade ner på hennes tak.

Polis kom därefter till platsen och hörde hur ytterligare ett skott avlossades. 60-åringen kunde efter det gripas och han ska vid det tillfället ha förklarat för polisen att han ville skrämma grannarna.

Under utredningen, som lett till åtal och nu en dom, har han dock hävdat att detta inte var hans avsikt. Bakgrunden till att han plockade fram sitt hagelgevär var en konflikt med grannen, som han tidigare stått på god fot med.

Enligt mannen ska grannarna ha varit inne och stulit saker på hans tomt. Mannen har gjort sig skyldig till ofredande. Han har också gjort sig skyldig till brott mot vapenlagen genom att ha sexton skarpa kulpatroner i sitt vapenskåp utan att ha tillstånd.

Mannen ska betala sammanlagt 7 200 i dagsböter, rapporterar Sydöstran.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser