Sköt mot grannhuset efter osämja

Mörrum (JJ) Strax efter midnatt small det till rejält. En kvinna boende i Mörrum hörde kort därpå hur hagel smattrade ner på hennes tak.

Polis kom därefter till platsen och hörde hur ytterligare ett skott avlossades. 60-åringen kunde efter det gripas och han ska vid det tillfället ha förklarat för polisen att han ville skrämma grannarna.

Under utredningen, som lett till åtal och nu en dom, har han dock hävdat att detta inte var hans avsikt. Bakgrunden till att han plockade fram sitt hagelgevär var en konflikt med grannen, som han tidigare stått på god fot med.

Enligt mannen ska grannarna ha varit inne och stulit saker på hans tomt. Mannen har gjort sig skyldig till ofredande. Han har också gjort sig skyldig till brott mot vapenlagen genom att ha sexton skarpa kulpatroner i sitt vapenskåp utan att ha tillstånd.

Mannen ska betala sammanlagt 7 200 i dagsböter, rapporterar Sydöstran.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser