Sköt mot grannhuset efter osämja

Mörrum (JJ) Strax efter midnatt small det till rejält. En kvinna boende i Mörrum hörde kort därpå hur hagel smattrade ner på hennes tak.

Polis kom därefter till platsen och hörde hur ytterligare ett skott avlossades. 60-åringen kunde efter det gripas och han ska vid det tillfället ha förklarat för polisen att han ville skrämma grannarna.

Under utredningen, som lett till åtal och nu en dom, har han dock hävdat att detta inte var hans avsikt. Bakgrunden till att han plockade fram sitt hagelgevär var en konflikt med grannen, som han tidigare stått på god fot med.

Enligt mannen ska grannarna ha varit inne och stulit saker på hans tomt. Mannen har gjort sig skyldig till ofredande. Han har också gjort sig skyldig till brott mot vapenlagen genom att ha sexton skarpa kulpatroner i sitt vapenskåp utan att ha tillstånd.

Mannen ska betala sammanlagt 7 200 i dagsböter, rapporterar Sydöstran.

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser