Sköt lo på drev

Ånge (JJ) Lojakten är avslutad i Västernorrland. Men i går lyckades Christer Johansson fälla en lodjurshane strax öster om Ånge.

Som vanligt föregicks själva jakten med ett omfattande spårningsarbete för att ringa lodjur. Och när Emil Dahl och Emil Toivoinen släppte sina plotthundar Stinta och Bira hade jägarna ringat lodjur i tre ringar.

Vid första släppet blev det bra tryck direkt och Christer Johansson stod på pass i ett mycket brant hällparti.Plötsligt dök lokatten upp och Christer förvaltade skottchansen bra med sin drilling. I efterhand visade det sig vara en lodjurshane på över 20 kg.

Jägarna i området öster om Ånge, i närheten av Borrsjö, släppte återigen hundarna och när skottchansen närmade sig blev jakten avlyst då samtliga lodjur blivit skjutna i Västernorrland.

Christer Johansson sköt en fin lohane för de båda plotttikarna Stinta och Bira.
AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser