Sköt liten björn som satt i ett träd

GÄVLEBORG(JJ). På lördag morgon sköts en liten björhane som satt uppe i ett träd i Åmot, som ligger i Ockelbo kommun. Björnen vägde 13,5 kilo. Besiktningsmannen gjorde bedömningen att björnen var lovlig att skjuta, men ärendet ska diskuteras vidare på länsstyrelsen.

Under helgen sköts det fyra björnar i Gävleborg. På lördag morgon sköts en björn i Stråsjö som ligger i Ljusdals kommun.

I går förmiddag blev en björn påskjuten i Ovanåkers kommun och den fälldes senare vid eftersök.
På kvällen påkjöts en björn i Ockelbo kommun och eftersöks sattes in.
Det här rapporterar Ljusdals-Posten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser