Sköt kronkalv med hagelgevär

Sjöbo (JJ) en jägare har anmälts för brott på jaktlagstiftningen sedan denne skjutit en kronkalv med hagelgevär.

Det är ett jaktlag i Lövestadsområdet som har lämnat in en anmälan om jaktbrott. Händelsen inträffade i helgen under en jakt.

En av deltagarna sköt en kronviltskalv. Något som inte är tillåtet. Endast klass 1 studsare får användas vid jakt på kronvilt. Om jägaren misstog kronkalven för ett vuxen rådjur framgår inte av Ystads Allehandas rapportering.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser