Sköt kronkalv med hagelgevär

Sjöbo (JJ) en jägare har anmälts för brott på jaktlagstiftningen sedan denne skjutit en kronkalv med hagelgevär.

Det är ett jaktlag i Lövestadsområdet som har lämnat in en anmälan om jaktbrott. Händelsen inträffade i helgen under en jakt.

En av deltagarna sköt en kronviltskalv. Något som inte är tillåtet. Endast klass 1 studsare får användas vid jakt på kronvilt. Om jägaren misstog kronkalven för ett vuxen rådjur framgår inte av Ystads Allehandas rapportering.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser