Sköt hjort – Frias av Tingsrätten

Östersund (JJ) Tingsrätten friar en jägare som under en jakt fällde en hjort trots att de inte var lovliga.

Jägaren stod åtalad för jaktbrott sedan han under en jakt i september i fjol sköt en hjort i tron att det var en hind.

Jägaren anmälde själv händelsen till Polisen och under rättegångsförhandlingarna menade han att misstag måste kunna få inträffa utan att man ska straffas.

Tingsrätten lyssnade på mannen och friar honom nu eftersom de anser att han inte haft något uppsåt att skjuta en hjort. Däremot menar de att han skulle kunna ha fällts för oaktsamhet om hjorten varit fredad, skriver Östersundsposten.

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser