Sköt fel rådjur – bötar 11 000

Kosta (JJ) Avslutningen på jaktkursen inte lyckad för en 47-årig jägare från Stockholm. Mannen siktade på en råbock men fällde en get i slutet av september. Händelsen polisanmäldes av kursledningen och jägaren har fällts för jaktbrott med böter på 11 000 kronor.

För polisen har kursledaren berättat att han tydligt beskrivit skillnaden mellan en bock och en get för deltagarna. 47-åringen har i polisförhör sagt att han tyckte sig se horn på rådjuret.
47-åringens misstag bedöms som jaktbrott. Åklagaren har skrivit ut ett strafföreläggande på 30 dagsböter, vilket i 47-åringens fall innebär cirka 11 000 kronor i böter.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser