Sköt fel rådjur – bötar 11 000

Kosta (JJ) Avslutningen på jaktkursen inte lyckad för en 47-årig jägare från Stockholm. Mannen siktade på en råbock men fällde en get i slutet av september. Händelsen polisanmäldes av kursledningen och jägaren har fällts för jaktbrott med böter på 11 000 kronor.

För polisen har kursledaren berättat att han tydligt beskrivit skillnaden mellan en bock och en get för deltagarna. 47-åringen har i polisförhör sagt att han tyckte sig se horn på rådjuret.
47-åringens misstag bedöms som jaktbrott. Åklagaren har skrivit ut ett strafföreläggande på 30 dagsböter, vilket i 47-åringens fall innebär cirka 11 000 kronor i böter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser