Sköt duvor från balkongen – åtalas!

En 73-årig man från Varberg åtalas för att han skjutit fåglar med ett salongsgevär i ett bostadsområde.

Pensionären bor i en lägenhet i ett bostadsområde i Varberg. Enligt åtalet, som lämnades in till Varbergs tingsrätt idag, har den 73-årige mannen skjutit skarpt från sin bostad med ett salongsgevär. Åtalet rubriceras som brott mot ordningslagen.

Eftersom han skjutit på fåglar i bostadsområdet åtalas han också för jaktbrott. Mannen misstänks ha bedrivit illegal jakt på duvor och andra fåglar inom ett jaktområde som inte är hans eget.

Direkt efter händelsen, som inträffade den 8 augusti förra året, la polisen beslag på mannens vapen och 116 patroner.
I polisförhör har pensionären erkänt att skottlossningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser