Sköt duvor från balkongen – åtalas!

En 73-årig man från Varberg åtalas för att han skjutit fåglar med ett salongsgevär i ett bostadsområde.

Pensionären bor i en lägenhet i ett bostadsområde i Varberg. Enligt åtalet, som lämnades in till Varbergs tingsrätt idag, har den 73-årige mannen skjutit skarpt från sin bostad med ett salongsgevär. Åtalet rubriceras som brott mot ordningslagen.

Eftersom han skjutit på fåglar i bostadsområdet åtalas han också för jaktbrott. Mannen misstänks ha bedrivit illegal jakt på duvor och andra fåglar inom ett jaktområde som inte är hans eget.

Direkt efter händelsen, som inträffade den 8 augusti förra året, la polisen beslag på mannens vapen och 116 patroner.
I polisförhör har pensionären erkänt att skottlossningen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser