Sköt dovhjort – misstänks för jaktbrott

Enköping (JJ) En jägare fällde i lördags ett dovvilt i Veckholm. Nu har polisen inlett en förundersökning om jaktbrott eftersom djuret är fredat nu under brunsten.

Jägaren trodde, enligt Enköpings-Posten att det var en kronhjort och sköt. Någon kronhjort var det dock inte, utan en dovhjort.

Polisen åkte därför ut och tog upp en anmälan om misstänkt jaktbrott.

Under brunsten är dovvilt totalfredade i Uppsala län.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser