Sköt björn trots tre klick

Edsbyn (JJ) Det blev dramatiskt värre när Adam Jansson, Äppelbo, sköt en björnhanne på morgonen. Tre patroner klickade och björnen vrålade...

På morgonen var det spännande värre när ett gäng björnjägare gav sig iväg ut på jakt i Öjung, utanför Edsbyn i Gävleborgs län.

Hundföraren Stefan Lindström, Njutånger, släppte sin finnstövare Kim i en havreåker och började i stort sett att släppa väckskall på en gång. Efter ett tag fick Kim snurr på björnen och det blev ömsom drev och ömsom gångstånd.

– Vi hade haft jakt i cirka en timme när björnen kom upp mot mig i en gallring. Plötsligt dök den upp på 37 meter och jag skjuter första skottet som tar i bogen. Björnen stannar och vrålar samtidigt som han slår sig mot bogen, då skjuter jag igen och igen och igen, men patronerna klickar, berättar Adam Jansson.

Björnen går omkull och bara sekunderna efter kommer Kim fram. Adam har då ett skott kvar i bössan och när han fått undan Kim avfångar han björnen.

– Det var tur att första patronen fungerade och att den tog så bra, annars vet man aldrig hur detta slutat, menar Adam.

I fjol sköt Adam en av de största björnarna, en hane utanför Strömsund på hela 280 kg. Björnen Adam sköt idag var en björnhane på 75 kg.

Efter en fullträff och tre klick och ett avfångningsskott fick Adam Jansson sin björn på morgonen.

Är även du ute på björnjakt, skicka MMS till Jaktjournalen när björnen ligger:
Mobilnr 070-395 00 94.

Du kan också följa björnjakten på våra Facebook- och Instagramkonton.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser