Sköt björn liggandes ner!

ÄNGEBO (JJ) Thomas Johansson sköt i går en björn på nära håll i Ängebo, strax norr om Ljusdal. Efter skottet gick björnen till attack och Thomas fick skjuta de två sista skotten liggande innan björnen dog.

Enligt hela tidningen Hela Hälsingland landade björnen bara två meter ifrån Thomas Johansson. Första skottet sköts på tio meter och när björnen gick till attack avlossade Thomas två snabba skott liggande som till sist fällde björnen.

Björnen var en hona som vägde 112 kilo.

I Hyttebo, strax utanför Ljusdal, påsköts också en mindre hane på omkring 60 kilo under gårdagen. Björnen flydde från jägarna och verkade inte vara skadad, enligt Mikael Norman, jaktledare i Hyttebo.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser