Sköt björn liggandes ner!

ÄNGEBO (JJ) Thomas Johansson sköt i går en björn på nära håll i Ängebo, strax norr om Ljusdal. Efter skottet gick björnen till attack och Thomas fick skjuta de två sista skotten liggande innan björnen dog.

Enligt hela tidningen Hela Hälsingland landade björnen bara två meter ifrån Thomas Johansson. Första skottet sköts på tio meter och när björnen gick till attack avlossade Thomas två snabba skott liggande som till sist fällde björnen.

Björnen var en hona som vägde 112 kilo.

I Hyttebo, strax utanför Ljusdal, påsköts också en mindre hane på omkring 60 kilo under gårdagen. Björnen flydde från jägarna och verkade inte vara skadad, enligt Mikael Norman, jaktledare i Hyttebo.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser