Sköt björn i nödvärn

Jokkmokk (JJ)Ove Eriksson jagade älg med sin gråhund när björnen anföll. Ove tvingades skjuta när den vrålande björnen var så nära som ett par meter.

Ove trodde att hunden skällde älg och var beredd med sin studsare. Plötsligt kom en stor björn och när den såg Ove rusade den rakt mot honom.
Ove som är 70 år och har jagat sedan barnsben hade inget val utan sköt björnen. Björnkvoten i området var fylld och jakten avslutad. Därför har polisen gjort en brottsplatsundersökning som visade att björnen skjutits rakt framifrån.
 Åklagaren ska nu ta ställning till om det rör sig om grovt jaktbrott där minimistraffet är sex månaders fängelse. Omständigheterna kan dock göra att det inte betraktas som brott.  

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser