Sköt björn i nödvärn

Norderåsen (JJ) Janne Sundqvist från Norderåsen blev i helgen attackerad av en stor björnhanne som han tvingades skjuta. – Man hinner inte tänka så mycket. Det var bara att bestämma sig för att skjuta eller inte skjuta, berättar han för länstidningen Östersund.

Janne Sundqvist var ute tillsammans med sin son och jagade älg mellan Norderåsen och Trekilen när de hörde att hunden började skälla.
När Janne Sundqvist kom fram till vad han trodde var ett grävlingsgryt fick han se att det var en fångstgrop som hunden skällde mot. Ungefär i samma ögonblick så tittade en björn ut från det ide han ordnat åt sig i gropen. När björnen fortsatte mot honom sköt han björnen på cirka två meters avstånd.
Polisen har startat en utredning men säger att det inte finns något som tyder på att jägaren inte handlat i nödvärn.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser