Sköt angripande varg under älgjakt

Alfta (JJ) I fredags fälldes en varg under pågående älgjakt när den försökte angripa en jakthund i reviret Blyberget strax söder om Alfta.

Vargen fälldes efter att skytten först skjutit ett skrämskott för att försöka få den att avbryta angreppet. Länsstyrelsens besiktningsmän har varit på plats och dokumenterat händelsen och konstaterat att vargen har fällts med stöd av § 28 jaktförordningen.

Den fällda vargen var en hane som troligtvis var född 2015, rapporterar Länsstyrelsen i Gävleborgs län i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser