Sköt älgkalv på fel tid- åtalas

Uppsala (JJ) Med ett skott fällde en uppländsk jägare en älgkalv en dag i höstas. Mannen har nu åtalats eftersom älgjakten inte hade börjat i Uppland när kalven fälldes.

Älgkalven sköts den 11 oktober i trakterna av Skokloster två dagar innan älgjaktspremiären. Jägaren åtalas nu för brott mot jaktlagen.

Mannen har medgett att han skjutit älgen men hävdar att det berodde på ett missförstånd om vilket vilt som var lovligt byte vid jakten och att han därmed saknat uppsåt att begå något brott.

Åklagaren har begärt att jaktkamrater till mannen ska höras vid den kommande rättegången. De ska bland annat berätta om vad som sagts om lovligt byte vid den genomgång som hölls före jakten den aktuella dagen. Enligt åtalet har mannen agerat oaktsamt när han fällde älgkalven på fel dag, skriver Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser