Skolverkets förslag får tummen ned

Skolverkets Bengt Wiedow har sänt ut ett förslag om att lägga ner jaktutbildningar på remiss. Syftet är att minska risken för skolskjutningar. Sverigedemokraterna ställer sig djupt kritiskt till förlaget.

I förslaget från Skolverket vill man avskaffa jaktutbildningar. Att få utbildning i att hantera vapen och jaga under skoltid har upprört utredaren Bengt Wiedow.

– Det är ett märkligt förslag där man undrar hur de tänkt. Man kan fråga sig hur många skolskjutningar i Sverige som kan härledas till att gärningsmannen i fråga gått jägarutbildningen? Snarare tvärtom, då dessa personer får lära sig att hantera vapen mycket varsamt och med största säkerhet.

– Sverigedemokraterna ställer upp bakom landets 300 000 jägare och framtida elever med att aldrig bifalla ett sådant förslag i kammaren, säger Stefan Jakobsson, SD, skolpolitisk talesperson.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser