Skolpojke skrämd av vargar på väg till skolan

NORGE(JJ). En 13 år gammal pojke i Norge fick plötsligt syn på en vargflock när han var på väg till skolan i Degernäs. I ett försök att skrämma bort vargarna spelade han hårdrock på sin mobiltelefon. Någon större rädsla visade inte vargarna för musiken, men till slut lämnade de dock platsen.

För pojken var mötet med vargarna en riktigt skrämmande upplevelse. 
– Jeg spilte den verste heavy metal-musikken. Veivet med armene, ropte og skrek, men ulvene ble ikke ordentlig redde, säger han till tidningen Rakkestad Avis i Norge.

På grund av vargarnas närvaro har pojkens familj ansökt om utvidgad skolskjuts.
John Thune (KrF) är dock den enda lokalpolitikern som aktivt har gått ut och stöttat deras önskan om detta.

För tio år sedan beviljades en familj i Os skolskjuts av kommunen på grund av vargförekomst.
Nu tycker Thune att kommunen bör göra samma sak igen. 

Kommunen har kallat de föräldrar som har skolbarn som är berörda av vargflocken till ett möte.
Det här rapporterar Rakkestad Avis.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser