Skolorientering avbröt vildsvinsjakt

Lund (JJ) Vildsvinsjägarna i Skrylle fick avbryta sin jakt eftersom det samtidigt anordnat en skolorientering i området.

Jaktdagen var en av fem som planerats i Skrylleskogen under hösten och vintern.

Men någon jakt i den del av skogen blev det inte eftersom området plötsligt kryllade av skolelever som genomförde en orienteringsdag.

– Det händer ibland att skolorna missar våra jaktdagar och det hände nu, säger jaktledaren Anders Olsson.

Målet för tisdagens jakt var vildsvin, även om stammen just nu håller sig på en ganska låg nivå, rapporterar Skånska Dagbladet.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser