Skolorientering avbröt vildsvinsjakt

Lund (JJ) Vildsvinsjägarna i Skrylle fick avbryta sin jakt eftersom det samtidigt anordnat en skolorientering i området.

Jaktdagen var en av fem som planerats i Skrylleskogen under hösten och vintern.

Men någon jakt i den del av skogen blev det inte eftersom området plötsligt kryllade av skolelever som genomförde en orienteringsdag.

– Det händer ibland att skolorna missar våra jaktdagar och det hände nu, säger jaktledaren Anders Olsson.

Målet för tisdagens jakt var vildsvin, även om stammen just nu håller sig på en ganska låg nivå, rapporterar Skånska Dagbladet.

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser