Skogsägare trötta på älgskador

KALIX(JJ). Omkring 50 skogsägare i norr har bildat ett nätverk mot viltskador - anledningen är att de har tröttnat på vad de menar är oacceptabla älgskador på skogen. För att komma tillrätta med problemet anser de bland annat att jägarnas inflytande över viltstammarna måste minska.

– Ett helt decennium har näringen konstaterat att skadorna är oacceptabla, och till och med ökar, säger Jonas Martén, boende i Morjärv och ordförande i nätverket, till tidningen Skogen.
 
Nätverket menar att inget kraftfullt gjorts för att bryta den negativa trenden. Och de pekar på att skadonra kostar flera miljoner kronor för både markägare och skogsindustri.
 
När nätverkets bildades i slutet av augusti var man bland annat överens om att jägarnas inflytande över viltstammarna måste minska. Dessutom kom man fram till att viltförvaltningdelegationen bör omorganiseras – detta för att göra det möjligt för markägarna att bättre kunna bevaka sina intressen. 

Föreningens arbete mot skogsskadorna ska bland annat ske genom lobbyverksamhet och information.
Det här rapporterar tidningen Skogen.

Fotnot: Nätverkets hemsida är www.viltskador.se

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser