Skogens mångfald- fotoutställning Naturrum Siljansnäs

Siljansnäs (JJ) Den 15:e juni startar fotoutställningen Skogens mångfald på Naturrum Siljansnäs. Fotograferna Hans Ersson, Lars Nordanbro och Thomas Jågas från Falun ställer ut bilder som illustrerar skogens mångfald.

Thomas Jågas
De tre fotograferna gör en gemensam men samtidigt personlig tolkning av vad Skogens mångfald står för. Här blandas smålommen rop på en blank skogstjärn med suggestiva skogsstämningar och björnens spår i vårsnön, bara för att nämna något.

I inbjudan till utställningen skriver Naturrum Siljansnäs:

Vår skog erbjuder en obegränsad möjlighet till upptäckter för den som söker sig in i den. För en fotograf finns här en outtömlig källa av motiv att ösa ur. Nya upptäckter kantar varje strövtåg över knotiga tallhedar, trolska granskogar och mystikinsvepta dimmyrar.

Hur motiven fångas är knuten till varje enskild fotografs personliga relation till skogen. Gemensamt för oss tre är däremot drivkraften att genom våra bilder fånga skogens själ och väsen. Vi gör det för att väcka intresse och vilja att bevara skogens alla värden för såväl växter, djur och människor.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser