Skjutförbud överklagat

Nu överklagar även Hultsfreds Jaktskytteklubb miljö- och byggnadsnämndens beslut om förbud att skjuta med hagelgevär och kulgevär kraftigare än klass 4 på skjutbanan vid Gnöttierum.

Tidigare har beslutet överklagats av en sommarstugeägare, som tyckte att beslutet om totalt skjutförbud mellan den 15 juni och 15 augusti borde förlängas.

Den uppfattningen delas inte av jaktskytteklubben som istället vill ha skjutförbudet hävs så att man kan fortsätta att bedriva sin verksamhet enligt de sedan tidigare bifogade skjuttiderna. dessa är kraftigt reducerade för att tillgodose klagomålen, skriver Nyheter.net

Skytteklubbens styrelsen anför i sitt överklagande att miljö- och byggnadsnämndens beslut hindrar klubben att bedriva sin verksamhet.

Man framhåller också att skjutbanorna på anläggningen vid Gnöttlerum är de enda i kommunen som är godkända för jägarexamensprov.

Det var i början av året som miljö- och byggnadsnämnden fattade beslut om att skjutbaneverksamhet med hagelvapen och kulvapen med kraftigare ammunition än klass 4 helt skulle förbjudas i Gnöttlerum. Under perioden 15 juni till och med 15 augusti förbjuds också all skottlossning på skjutbanorna.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser