Skjutförbud i Örkelljunga?

Öreklljunga (JJ) Utredningen av bullret från Skyttecentrum i Örkelljunga måste göras om efter ett beslut av länsstyrelsen. Skytteföreningarna vill fortsätta men grannar vill stoppa skjutningarna i Bjärabygget.

  För drygt ett år sedan gav Söderåsens miljöförbund föreningarna tillstånd att fortsätta att skjuta på de tider som de har i dag. Utredningen visade att ljudnivån inte överskred riktvärdena som finns i Naturvårdsverkets allmänna råd.

Nu har grannbyarna Svinstorp och Sonnarp  som vill ha ett skjutstopp vunnit en delseger och fått länsstyrelsen att riva upp miljömyndighetens beslut för en ny prövning. Utredningen är enligt länsstyrelsen inte utförd på sådan sätt att den kan anses vara lämplig att använda som underlag i bedömningen.

Kjell Andersson i Svinstorp är nöjd med att det blir en ny prövning och har tidigare sagt att man inte kan acceptera 60 skjutdagar om året.

Jonny Lundblad, ordförande i jaktskytteklubben, konstaterar att både kommunen och miljömyndigheten fått bakläxa och att man litade på deras beslut.

– Vi får se vad de kräver av oss nu. Men vi kommer inte att stänga banan. Vi skjuter inte ens så mycket som vi skulle kunna enligt beslutet. Jag tror att kommunen vill ha kvar skyttecentrum. Det har lagts mycket pengar på anläggningarna från föreningarna, säger han, till Landskrona-Posten.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser