Skjuten varg hittad vid kraftverk

Vansbro (JJ) Personal vid kraftverket i Eldforsen, söder om Vansbro, upptäckte en död varg som fastnat i ett av reningsgallren intill vattenkraftverket. En förundersökning om grovtjaktbrott har inletts.

Det är konstaterat att det är en vuxen hanne och det är fastlagt att den är skjuten, säger miljöåklagare Åse Schoultz.

Det var när man skulle inspektera gallret, som stoppar flytande stubbar och annat från att komma in kraftverket ,som man fick se att det låg en varg i vattnet.

­– Det är så klart svårt att veta hur länge den legat i vattnet, konstaterar Åse Schoultz.

Åse Schoultz säger till Dalademokraten att det finns ett stort mörkertal när det gäller tjuvjakt på varg och att det inte alltid kommer fram bevis som i det här fallet.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser