Skjuten av italiensk jägare

Lycksele (JJ) Jimmy Holmqvist, 26 år, Idvattnet, Vilhelmina blev skjuten i huvudet av en italiensk ripjägare under jakt i västerbottensfjällen. Jimmy hade tur och överlevde. Den italienske jaktgästen fick göra patron ur och omedelbart resa hem.

Olyckan inträffade under ripjakt i Tärnafjällen där Jimmy fungerade som jaktguide för två italienska jägare. Det var när en ripa lättade från marken och flög bakåt mot Jimmy som jägaren vände sig om och sköt rakt mot guiden. Jimmy hann uppfatta faran och vände sig om. Det mesta av hagelsvärmen tog i ryggsäcken men några hagel träffade i huvudet och i axeln.
Jimmy fick vandra nio kilometer och sedan åka bil till sjukstugan i Tärnaby. Därefter blev det ambulans till Lycksele där man fann att åtta blyhagel satt inborrade i skallbenet och två hagel fanns i axeln. Jimmy har fortfarande problem med öronsusningar efter olyckan. Jaktolyckan är polisanmäld.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser