Skjuten av italiensk jägare

Lycksele (JJ) Jimmy Holmqvist, 26 år, Idvattnet, Vilhelmina blev skjuten i huvudet av en italiensk ripjägare under jakt i västerbottensfjällen. Jimmy hade tur och överlevde. Den italienske jaktgästen fick göra patron ur och omedelbart resa hem.

Olyckan inträffade under ripjakt i Tärnafjällen där Jimmy fungerade som jaktguide för två italienska jägare. Det var när en ripa lättade från marken och flög bakåt mot Jimmy som jägaren vände sig om och sköt rakt mot guiden. Jimmy hann uppfatta faran och vände sig om. Det mesta av hagelsvärmen tog i ryggsäcken men några hagel träffade i huvudet och i axeln.
Jimmy fick vandra nio kilometer och sedan åka bil till sjukstugan i Tärnaby. Därefter blev det ambulans till Lycksele där man fann att åtta blyhagel satt inborrade i skallbenet och två hagel fanns i axeln. Jimmy har fortfarande problem med öronsusningar efter olyckan. Jaktolyckan är polisanmäld.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser