Skjuten älg hittad i skogen

VALDEMARSVIK(JJ). En skjuten älg har hittats kvarlämnad i skogen i trakterna kring Skrickerum. Älgen hittades efter att en hund från ett jaktlag i området försvann och därefter hittades vid djurkroppen.

Under tisdagen anmäldes det misstänkta jaktbrottet. Varför älgen lämnats på platsen och vem som fällt den är oklart. En polisutredning i ärendet pågår. 
-Enligt de erfarna jägarna som vi varit kontakt med så rör det sig om ett dödande skott och älgen kan inte ha hunnit mer än hundra meter från skottillfället, säger polisinspektör Bo Köpberg till Norrköpings Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser